„Kuchnia Polskich Kresów” jest kontynuacją Kuchni Podlaskiej, rozbudowaną o bardzo obszerny rozdział sporządzanych lokalnie różnorodnych nalewek wg starych sprawdzonych receptur. Dla okrasy, każdej nalewce towarzyszy dowcipny i ciekawy toast niemal na każdą okazję, urozmaicający publikację. Album nadaje się na upominki, ale przede wszystkim będzie przydatny w każdej kuchni, gdzie tradycja i różnorodność kulturowa są doceniane i pielęgnowane.
Minister Kultury zezwolił wydawcy na użytkowanie logo NIEPODLEGŁA ze
względu na dobór potraw z terenów dawnych naszych Kresów.
UWAGA! Istnieje możliwość personalizacji np. – tłoczone nazwisko jubilata lub logo ( dla firm) na okładce lub – wkładka z życzeniami za dopłatą 15zł/egz.
OPRAWA W SKÓRĘ 100% kolor czarny, brąz lub czerwień + 80zł/egz.
Format A4, 425 stron na papierze kredowym 150g/m2, twarda oprawa w ekoskórę z tłoczonymi złoceniami na okładce, tasiemka.